Hoe schrijf je je eerste blogpost in WordPress?

Bekijk ook eens een van de onderstaande artikelen

Hoe krijg je terugkerende bezoekers naar je website?

Nieuwe bezoekers naar jouw website toe krijgen is een van de hoofdopgaven
Lees meer

Google Discover komt naar Desktop zoeken

Google Discover is een manier die Google nu aanbied op mobiele apparaten waarin
Lees meer

Verschil tussen een pagina en bericht in WordPress

Met je eerste WordPress website kan je een aantal vragen hebben over de fundering
Lees meer

Hoe schrijf je je eerste blogpost in WordPress?

Gefeliciteerd! Je hebt WordPress geïnstalleerd binnen je pakket, een thema ingericht, en enige plug-ins geïnstalleerd. De volgende stap is nu om de eerste stukken content te gaan schrijven voor je WordPress website. In deze blog post leggen we uit waar je rekening mee dient te houden en hoe jij dit eenvoudig kunt gaan publiceren. 

Waar wil je over schrijven?

Het is belangrijk voordat je begint om een kleine opzet te maken waar je over wilt schrijven, bepaal je hoofdonderwerp en zoek naar de gerealateerde subonderwerpen die je hier ook in wilt verwerken. En maak hier de relevante koppen voor. Dit gaat binnen WordPress op een vergelijkbare wijze als met Microsoft Word. En deze koppen zijn een belangrijke manier om een tekst niet alleen overzichtelijk te maken en uitnodigend om te lezen. Maar ook is dit belangrijk voor Zoekmachines en AI die je website scannen op inhoud. Door duidelijke koppen te gebruiken kan dit beter begrepen worden, en kan je dus ook hogere resultaten hierin krijgen. 

Maak dus een korte opzet van je blog post en verdeel dit op in subkoppen, je zal merken dat dit het schrijven hiervan ook een stuk gemakkelijk maakt. 

Vergeet deze onderdelen nooit

Met elke blog post dien je deze onderdelen nooit vergeten vast te stellen, en kunnen het verschil maken tussen het succes van je blog post, of dat dit snel weer vergeten wordt. Denk bij elke blog post goed na over de volgende onderdelen en vul deze in: 

Titel

De titel van een pagina en een blog post is belangrijk, en dien je goed over na te denken. Met een pakkende titel wordt er uitgenodigd om door te klikken naar de inhoud. Met een saaie of niet pakkende titel wordt er eerder  doorgescrold naar een volgend resultaat. Zorg er dus voor dat je titel je hoofdonderwerp bevat, en dat je hier wat pakkends van maakt. 

Slug invullen of corrigeren

De slug of URL van je blog post is ook een belangrijke factor die voornamelijk de leesbaarheid hiervan helpt. Zorg er dus voor dat je de Pretty Permalinks op post naam hebt ingesteld, en bewerk hem waar nodig zodat deze kort maar krachtig is. Een lange slug of URL kan worden afgekapt in zoekresultaten. 

Cover afbeelding

Een featured image of cover afbeelding is ook belangrijk om in te stellen voor elke blog post die je publiceert. Ook hier geld weer dat een relevante en pakkende coverafbeelding uitnodigt om door te klikken naar de inhoud. Zorg ervoor dat je deze wel optimaliseert voor je website, en dus bijvoorbeeld niet met 4K resolutie laat, maar schaalt naar wat je nodig hebt. De meeste thema’s hebben documentatie hiervoor om in te zien welke afmetingen je hiervoor dient te gebruiken. 

Categorie indelen

In de opstartfase van je blog kan je denken dat categorieën nog niet zo belangrijk zijn voor je website, maar naarmate je WordPress website groeit kan dit al snel ervoor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt. Begin gelijk dus al met een goede basis, en probeer je categorieën logisch in te delen met ook de ruimte om nog te groeien. Als je dit later wilt omgooien of herorganiseren kan dit namelijk schadelijk zijn voor de navigatie binnen je website. 

Hoe schrijf je je eerste blogpost in WordPress?

Verwerk je eigen ervaringen en expertise in je blog posts

In de revolutie en opschudding waarin we leven met SEO en AI is een ding zeker, originele content wordt steeds belangrijker. Schrijf dus vanuit je eigen ervaring en probeer zoveel mogelijk bewijs toe te voegen dat je ervaring hebt over het onderwerp. Voeg echte foto’s of afbeeldingen toe aan je blog post, en zorg ervoor dat je vanuit je eigen perspectief schrijft. 

Probeer dus een eigen draai te geven aan een onderwerp wat al vaak is behandeld door anderen, of probeer het onderwerp van een ander perspectief te benaderen. Dit kan soms lastig zijn, maar een kijkje nemen naar welke bestaande content er al bestaat bij anderen kan je hierin helpen om te bepalen waar gaten zijn, en hoe jij die kan toepassen om meer relevante informatie te bieden. Google zelf kan hier ook goed voor gebruikt worden, voer je onderwerp in binnen Google en kijk naast de resultaten ook naar de sectie: People also ask. Hier zijn opvolgende vragen ook genoemd, en die kan jij nog verwerken in jouw artikel. 

Ben jij ook al zover om jouw eerste blog post te publiceren op je WordPress website? Of heb je toch nog een vraag hierover? Bij de speciale WordPress hosting pakketten van MijnWordPressPartner.nl  staan we niet alleen voor je klaar voor technische vragen, maar kunnen we je ook verder helpen om te bepalen welke richting voor jouw het beste kan zijn! Neem nu ook een kijkje binnen onze pakketten en laat je overtuigen door niet alleen de gunstige kosten, maar ook de ruime specificaties.